Bivši infokupovci osvajaju svijet!

Bivši infokupovci osvajaju svijet!

28. siječnja 2012. u 22:28

I dok se vi dragi naši natjecatelji pripremate za županijsko natjecanje a timovi vrijedno završavaju svoja softverska rješenja koja će prezentirati u kategoriji razvoja softvera, upravo u ovom trenutku naš bivši natjecatelj, infokupovac Dominik Tomičević i njegov studentski tim Apptenders u sklopu Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, primio je nepovratnu stipendiju od 75.000 dolara za njihov program KiDnect i to osobno od Bill Gatesa u ime Microsofta.

Čestitamo!

Hrvatski tim Apptenders našao se tako među 4 projekta koji su dobili stipendiju a nagradu su osvojili u konkurenciji 50 najboljih studentskih projekata iz cijelog svijeta. Projekt KiDnect, uz pomoć specijaliziranog softvera i uređaja Kinect, pomaže djeci oboljeloj od cerebralne paralize.

Kako cijela stvar funkcionira, možete vidjeti ovdje.

Osim financijske podrške za daljnji razvoj projekta, Microsoft će im omogućiti pristup svim potrebnim softverskim alatima, lokalnim resursima kao što su Microsoftovi inovacijski centri te ih povezati sa mrežom potencijalnih investitora, poslovnih partnera i nevladinih udruga. Više o svemu na ovom linku.

Inače, natjecanje Imagine Cup okuplja sve učenike i studente starije od 16 godina a natječu se u kategorijama razvoja softvera i igara. Stoga i vi dragi srednjoškolci već sada imate šansu sudjelovati. Više na službenim stranicama Imagine Cup-a.

Za sve one koji su u Infokup natjecanju s nama već treću godinu, sigurno se sjećaju Dominika Tomičevića kao pobjednika Infokupa 2010 u kategoriji razvoja softvera s radom „3D Pretraživač“.
Zato, dragi infokupovci, samo vrijedno radite, pokažite nam ono najbolje jer tko zna, možda je među vama još jedan svjetski stipendist.

Sretno svim natjecateljima u kategoriji razvoja softvera i još jednom – bravo Dominik i čestitke Apptenders timu!

Upozorenje korisniku

Detektirali smo da koristite preglednik koji nije podržan na portalu. Molimo vas da instalirate osvježenu verziju vašeg browsera te nakon toga ponovo posjetite naš portal.

Listu najpopularnijih preglednika možete pronaći ovdje.