Opcenito o alatima

Korištenje odreðenog programskog jezika podrazumijeva korištenje programskih alata primjerenih tom jeziku.

U narednoj tablici nalaze se propisani službeni alati koji moraju biti instalirani na svim natjecateljskim raèunalima, za sve razine natjecanja.

Sluzbeni alati
empty

Napomene

  1. Ostali alati kao što su Microsoft Visual C++ i drugi, također su dopušteni. Ukoliko natjecatelji žele koristiti neki drugi alat osim službenog, onda se njihov mentor treba javiti natjecateljskom povjerenstvu (školsko, županijsko, državno) da mu omogući korištenje drugog alata. Odluka o korištenju dodatnih alata prepuštena je Povjerenstvu.
  2. Ukoliko natjecatelji žele raditi u nekom drugom operativnom sustavu osim Windowsa, onda se njihov mentor treba javiti natjecateljskom povjerenstvu (školsko, županijsko, državno) da mu omoguæe rad u drugom operativnom sistemu. Povjerenstvo nije dužno to uèiniti.
empty
Razvoj softvera

U kategoriji Razvoj softvera smije se koristiti bilo koju tehnologiju i bilo koji alat za razvoj.

Takoðer je dopušteno koristiti i vanjski kod, pod uvjetom da veæi dio projekta èini vaš vlastiti kod.

Pri prezentaciji projekta potrebno je koristit prezentacijski softver, bez obzira na operativni sustav raèunala s kojeg se prezentacija pokreæe.

Upozorenje korisniku

Detektirali smo da koristite preglednik koji nije podržan na portalu. Molimo vas da instalirate osvježenu verziju vašeg browsera te nakon toga ponovo posjetite naš portal.

Listu najpopularnijih preglednika možete pronaći ovdje.