Alat je jednako vazan kao i majstor

Toga smo i mi bili svjesni, pa smo se potrudili pronaći dovoljan broj kvalitetnih i pouzdanih alata koji će vam omogućiti da pokažete svoje umijeće!

Sigurni smo da će svako pronaći po nešto za sebe!

Opcenito o alatima

Korištenje određenog programskog jezika podrazumijeva korištenje programskih alata primjerenih tom jeziku.

U narednoj tablici nalaze se propisani službeni alati koji moraju biti instalirani na svim natjecateljskim računalima, za sve razine natjecanja.

Sluzbeni alati
empty

Napomene

  1. Ostali alati kao što su Microsoft Visual C++, PyCharm i drugi, također su dopušteni. Ukoliko natjecatelji žele koristiti neki drugi alat osim službenog, onda se njihov mentor treba javiti natjecateljskom povjerenstvu (školsko, županijsko, državno) da mu omogući korištenje drugog alata. Instalacija dodatnih alata prepuštena je povjerenstvu koje to nije dužno učiniti.
  2. Ukoliko natjecatelji žele raditi u nekom drugom operativnom sustavu osim Windowsa, onda se njihov mentor treba javiti natjecateljskom povjerenstvu (školsko, županijsko, državno) da mu omoguće rad u drugom operativnom sistemu. Povjerenstvo nije dužno to učiniti.
empty
Razvoj softvera

U kategoriji Razvoj softvera smije se koristiti bilo koju tehnologiju i bilo koji alat za razvoj.

Također je dopušteno koristiti i vanjski kod, pod uvjetom da veći dio projekta čini vaš vlastiti kod.

Pri prezentaciji projekta potrebno je koristit prezentacijski softver, bez obzira na operativni sustav računala s kojeg se prezentacija pokreće.

Upozorenje korisniku

Detektirali smo da koristite preglednik koji nije podržan na portalu. Molimo vas da instalirate osvježenu verziju vašeg browsera te nakon toga ponovo posjetite naš portal.

Listu najpopularnijih preglednika možete pronaći ovdje.