Provedba školske razine natjecanja

Provedba školske razine natjecanja

18. siječnja 2024. u 17:30

Poštovani mentori, natjecatelji i članovi povjerenstava, objavljujemo kratke upute za pripremu i provedbu školske razine natjecanja koje se održava 19. siječnja 2024. godine.

Prije početka natjecanja

Svaki natjecatelj treba dobiti upute za natjecatelje i zadatke. Upute i zadaci mogu biti u istom dokumentu ili mogu biti dva različita dokumenta, ovisno o kategoriji natjecanja. Upute za natjecatelje i zadaci, za pojedinu kategoriju natjecanja, bit će dostupni sat vremena prije početka natjecanja u toj kategoriji.

Sve odgovorne osobe školskih povjerenstava imaju pristup dokumentima preko Kontrolna ploča -> Sustav za natjecanja -> Školsko natjecanje.
Ovdje možete vidjeti kako bi to trebalo izgledati.

Također, pristup dokumentima moguć je i preko aplikacije natjecanja.azoo.hr kojem može pristupiti osoba iz škole odgovorne za rad s aplikacijom.

Prema propozicijama objavljujemo vremenik provedbe:
Školska razina: 19. siječnja (petak) 2024.
- 09:00 Logo
- 09:00 Primjena algoritama SŠ
- 11:45 Primjena algoritama OŠ
- 13:00 Osnove informatike SŠ
- 14:30 Digitalne kompetencije
- 16:15 Osnove informatike OŠ
- prezentacija softverskih radova - prema odluci školskog povjerenstva


Evaluacija rješenja

Provedba evaluacije dužnost je školskog povjerenstva. Sve potrebno za evaluaciju neke kategorije natjecanja (upute, rješenja, arhiva sa pomoćnim skriptama, test podaci…) će biti dostupni za preuzimanje neposredno nakon završetka natjecanja u toj kategoriji.

Poslije natjecanja

Objava rezultata te provedba žalbi dužnost je školskog povjerenstva. U slučaju bilo kakvih nedoumica ili problema slobodno se javite odgovornoj osobi vašeg županijskog povjerenstva. Ukoliko vam odgovorna osoba vašeg županijskog povjerenstva ne može pomoći u rješavanju problema ili otklanjanju nedoumice, ona vas može uputiti izravno autoru zadataka ili osobi iz Državnog povjerenstva zaduženoj za kategoriju u kojoj imate problem.

Unos rezultata odvija se isključivo preko aplikacije natjecanja.azoo.hr i to je dužnost osobe iz škole odgovorne za rad s aplikacijom. Molimo odgovorne osobe da rezultate upišu što ranije, a najkasnije u utorak 23.01. do 24:00 sati.

Natjecateljska rješenja nije potrebno nigdje upload-ati niti slati državnom povjerenstvu.

Ukoliko imate problema ili pitanja u vezi administracije natjecanja obratite se svom županijskom povjerenstvu ili državnom povjerenstvu na adresu dp-informatika@azoo.hr.

Upozorenje korisniku

Detektirali smo da koristite preglednik koji nije podržan na portalu. Molimo vas da instalirate osvježenu verziju vašeg browsera te nakon toga ponovo posjetite naš portal.

Listu najpopularnijih preglednika možete pronaći ovdje.