Provedba školske razine natjecanja

Provedba školske razine natjecanja

24. siječnja 2019. u 22:00

Poštovani mentori, natjecatelji i povjerenstva, objavljujemo kratke upute za pripremu i provedbu školske razine natjecanja koje se održava 25. siječnja 2019. godine.

Prije početka natjecanja

Svaki natjecatelj treba dobiti upute za natjecatelje i zadatke. Upute i zadaci mogu biti u istom dokumentu ili mogu biti dva različita dokumenta, ovisno o kategoriji natjecanja. Upute za natjecatelje i zadaci, za pojedinu kategoriju natjecanja, bit će dostupni odgovornim osobama školskih povjerenstava na portalu sat vremena prije početka natjecanja u toj kategoriji.

Sve odgovorne osobe školskih povjerenstava imaju pristup dokumentima preko Kontrolna ploča -> Sustav za natjecanja -> Školsko natjecanje.
Ovdje možete vidjeti kako bi to trebalo izgledati.


JOŠ JEDNOM NAPOMINJEMO, PRISTUP NAVEDENOM LINKU I ZADACIMA IMA SAMO ODGOVORNA OSOBA ŠKOLSKOG POVJERENSTVA KOJA JE ODOBRENA U SUSTAVU OD STRANE ODGOVORNE OSOBE ŽUPANIJSKOG POVJERENSTVA!
Ukoliko ste odgovorna osoba školskog povjerenstva, a nemate navedeno odobrenje, javite se odgovornoj osobi u županijskom povjerenstvu Vaše županije!Prema propozicijama objavljujemo vremenik provedbe:
Školska razina: 25. siječnja (petak) 2019.
-9.00 sati LOGO
-9.00 sati Primjena algoritama SŠ
-12.00 sati Primjena algoritama OŠ
-13.00 sati Osnove informatike SŠ
-15.00 sati Digitalne kompetencije OŠ
-16:30 sati Osnove informatike OŠ (umjesto u 15:00)
-prezentacija softverskih radova – po odluci školskog povjerenstva


Evaluacija rješenja

Provedba evaluacije dužnost je školskog povjerenstva. Sve potrebno za evaluaciju neke kategorije natjecanja (upute, rješenja, arhiva sa pomoćnim skriptama, test podaci…) će biti dostupni za preuzimanje na portalu neposredno nakon završetka natjecanja u toj kategoriji.

Poslije natjecanja

Objava rezultata te provedba žalbi dužnost je školskog povjerenstva. U slučaju bilo kakvih nedoumica ili problema slobodno se javite odgovornoj osobi vašeg županijskog povjerenstva. Ukoliko vam odgovorna osoba vašeg županijskog povjerenstva ne može pomoći u rješavanju problema ili otklanjanju nedoumice, ona vas može uputiti izravno autoru zadataka ili osobi iz Državnog povjerenstva zaduženoj za kategoriju u kojoj imate problem.
Unos rezultata na portal je dužnost odgovorne osobe školskog povjerenstva te ga može izvesti putem kontrolne ploče na portalu. Molimo odgovorne osobe da rezultate upišu čim prije kako bi se objavili privremeni rezultati.


Natjecateljska rješenja nije potrebno upload-ati na portal niti slati državnom povjerenstvu, osim u slučaju tehničkih problema koji su opisani u uputama po kategorijama od strane voditelja (npr. Osnove informatike i Digitalne kompetencije).


Ukoliko imate problema ili pitanja u vezi administracije natjecanja ili tehničkih problema sa portalom molim da se obratite državnom povjerenstvu na adresu dp-informatika@azoo.hr. putem vašeg AAI@edu.hr korisničkog računa (@skole.hr)

Organizacija natjecanja

Upozorenje korisniku

Detektirali smo da koristite preglednik koji nije podržan na portalu. Molimo vas da instalirate osvježenu verziju vašeg browsera te nakon toga ponovo posjetite naš portal.

Listu najpopularnijih preglednika možete pronaći ovdje.