Infokup 2011

Infokup 2011

10. siječnja 2011. u 13:03

U 20 godina od kada se održavaju, natjecanja iz informatike i računalstva prošla su kroz niz promjena, ali ime je cilj ostao isti – okupiti mlade i nadarene učenike.

Natjecanje je u početku imalo samo kategoriju Algoritmi a natjecatelji su imali zadatak napisati programski kod koji rješava zadani problem. S vremenom se uvodi i kategorija Razvoj softvera u kojoj učenici moraju osmisliti, izraditi i predstaviti svoj softverski rad. Međutim, pojavila se i želja za provjeravanjem teoretskog znanja informatike, pa se prije nekoliko godina uvodi i kategorija Osnove informatike.

Ovogodišnja se natjecanja također održavaju u tri kategorije – algoritmi, razvoj softvera i osnove informatike. Natjecanja se odvijaju na 3 razine: školska, županijska i najviša - državna razina. Svaka razina veći je izazov od prethodne, a broj učenika koji idu dalje biva sve manji.

Najbolji učenici dobit će poziv za sudjelovanje u finalu – na državnoj razini. Državno natjecanje se ove godine održava u Rapcu – mjestu gdje je sve i počelo prije dva desetljeća.

2011. godina donosi niz promjena u natjecanju i njegovoj organizaciji. Prvo, tu je novo ime – Infokup 2011. Uz novo ime, Infokup je obučen i u novo ruho, najvećim dijelom zahvaljujući novom suorganizatoru – DUMP-u. Vrijedni dumpovci su zaslužni što sada imamo novi Infokup portal koji pruža niz zanimljivih funkcionalnosti i automatizacija.

Jedna od velikih promjena koje donosi novi portal čini sustav prijavljivanja za natjecanje, koje se od ove godine vrši preko interneta. To znači da se od sada natjecatelji, mentori i članovi državnog, županijskih i školskih povjerenstava prijavljuju preko Infokup portala, čime se značajno olakšava rad povjerenstvima i unosi dah svježine i modernizacije u natjecanja.

Nakon službenog otvaranja portala, zakazanog za 19. siječnja, najnovije novosti i sve informacije o Infokup natjecanjima, moći ćete pratiti izravno na adresi www.infokup.hr.

Sve ovo doprinijet će da ovogodišnje, 20. natjecanje iz informatike i računalstva bude još zanimljivije i masovnije nego do sada. Svim natjecateljima želimo mnogo umješnosti, zadovoljstva i uspješnosti u ovogodišnjem Infokupu.

Upozorenje korisniku

Detektirali smo da koristite preglednik koji nije podržan na portalu. Molimo vas da instalirate osvježenu verziju vašeg browsera te nakon toga ponovo posjetite naš portal.

Listu najpopularnijih preglednika možete pronaći ovdje.