Novosti u kategoriji Razvoj softvera

Novosti u kategoriji Razvoj softvera

8. prosinca 2017. u 14:40

Poštovani natjecatelji, mentori, te članovi povjerenstva,

Kategorija Razvoj softvera ove je godine doživjela najviše promjena.
Izmijenjeni su kriteriji vrednovanja i dane detaljnije smjernice (vidi Propozicije) kako će se vrednovati radovi na svim razinama natjecanja. Kriteriji su podijeljeni u tri kategorije:
•IDEJA koja nosi 40% bodova i sadrži elemente inovativnost, plan i mogućnost primjene rada,
•TEHNIČKA IZVEDBA s 40% bodova i elementima složenost i praćenje prakse i konvencija,
•DOKUMENTACIJA I PREZENTACIJA s 20 % bodova.

Kako se radovi na projektima u kategoriji Razvoj softvera ne bi zaustavili na županijskoj razini, omogućene su izmjene i rad na projektima do državne razine.
Natjecanje smo „otvorili“ natjecateljima tako da će svim natjecateljima u kategoriji Razvoj softvera, koji izvrše upload dokumentacije i screen casta, biti omogućen pristup dokumentaciji i screen castu svih radova prijavljenih na natjecanje.

Svi natjecatelji, koji konkuriraju za državno Natjecanje, ali se ne plasiraju, dobit će kratki izvještaj (recenziju) rada stručnog povjerenstva koje je vrednovalo radove.
Na državnom Natjecanju, nakon predstavljanja radova će stručno povjerenstvo testirati sve radove na računalnoj opremi natjecatelja uz njihovu nazočnost i asistenciju.

Stručna povjerenstva na državnom Natjecanju odabrat će najbolja 3 rada u svakoj kategoriji (osnovne i srednje škole) te sastaviti ljestvicu poretka od prvog do trećeg mjesta. Dokumentacije i screen castovi tih radova bit će javno objavljeni na internetskom sjedištu natjecanja kako bi se budućim natjecateljima u kategoriji Razvoj softvera približilo natjecanje i dao svima poticaj za budući rad.

Puno sreće u izradi vaših softverskih radova!
Lijep pozdrav,
Organizacija natjecanja.

Upozorenje korisniku

Detektirali smo da koristite preglednik koji nije podržan na portalu. Molimo vas da instalirate osvježenu verziju vašeg browsera te nakon toga ponovo posjetite naš portal.

Listu najpopularnijih preglednika možete pronaći ovdje.