Primjena algoritama OŠ - Najava županijske razine

Primjena algoritama OŠ - Najava županijske razine

9. veljače 2016. u 10:00

Poštovani natjecatelji i mentori na Županijskom natjecanju u kategoriji Primjena algoritama OŠ,

kako bi se natjecatelji upoznali s evaluatorskim sustavom preko kojeg će se nakon natjecanja provoditi bodovanje rješenja, omogućili smo pristup Evaluatoru i sudjelovanje u probnom natjecanju (samo učenicima u ovoj kategoriji).
Evaluator se nalazi na adresi evaluator.mioc.hr, a korisnički podaci za pristup isti su kao podaci za pristup portalu infokup.hr.

Na dan natjecanja, po završetku evaluacije, preko istog sustava učenici će moći vidjeti kako su riješili zadatke i rezultate po pojedinim primjerima. Upoznaj Evaluator preko dokumenta Evaluator_natjecatelji.pdf.

Ako učenici kodiraju u Basicu, na natjecanju će moći koristiti i QBasic 4.5 i QB64 i FreeBasic. Ali, evaluacija će se provoditi na Evaluatoru koji će koristiti FreeBasic kompajler. Učenici se trebaju upoznati s razlikama i posebnostima tog jezika (freebasic_osnovne_razlike.pdf) Ako učenik kodira u Small Basicu, tada na žalost neće moći svoj kod evaluirati na ovom sustavu. Takve kodove Povjerenstvo će na natjecanju ručno evaluirati.

U dokumentu Evaluator_ceste_pogreske.pdf mogu se pronaći sve česte pogreške koje nastaju zbog razlike u sustavima na kojima se rješava natjecanje i onima na kojima se vrši evaluacija.

Sretno svima,
Voditelj kategorije Algoritmi OŠ

Upozorenje korisniku

Detektirali smo da koristite preglednik koji nije podržan na portalu. Molimo vas da instalirate osvježenu verziju vašeg browsera te nakon toga ponovo posjetite naš portal.

Listu najpopularnijih preglednika možete pronaći ovdje.