Uspjeh bivših natjecatelja Infokupa!

Uspjeh bivših natjecatelja Infokupa!

9. veljače 2015. u 13:40

Dragi Infokupovci, a ponajviše natjecatelji kategorije Razvoj softvera. Kako se bliži županijsko natjecanje, te kako bi vas što više motivirali, napravili smo kratki intervju s našim bivšim natjecateljima kategorije Razvoj softvera koji danas imaju uspješan i prepoznatljiv projekt u lijepoj našoj ali i dalje! ;)

Također ovom prilikom želimo vas još jednom podsjetiti da prijavu projekta i upload dokumentacije, prezentacije i screencasta na infokup portal morate napraviti do 13.02.2015 u 20.00 h.

U nastavku pročitajte intervju sa autorima Assemblio.hr:

1. Recite nam nešto o samom projektu?
Assemblio je ultra jednostavan online konfigurator za slaganje best buy računala za uneseni novac. Uneseš koliko novaca planiraš potrošiti na računalo i za što ga planiraš koristiti, a mi ti složimo listu najisplativijih komponenti za tvoje računalo.

Naša vizija je da svaka osoba koja ima pristup internetu može složiti odlično osobno računalo s komponentama koje odgovaraju njenim/njegovim potrebama, bilo da je to surfanje po Facebooku, 3D modeliranje ili igranje najnovijih video-igara s detaljima postavljenima na maksimum.

Projekt je online na adresi www.assemblio.hr, a s ovim projektom smo sudjelovali prije nekoliko godina na Infokupu na županijskoj razini, ali na žalost bez plasmana na državnu razinu.

2. Koliko je Infokup pridonio oko same ideje i izrade obzirom da rad nije pozvan na državnu razinu?
Infokup nam je poprilično pridonio u razvoju projekta i to ne kažemo samo da bi zvučali politički korektni. U ranim fazama projekta bio je točka na koju smo se fokusirali i motivacija za rad i razvoj na prvoj verziji sustava. Nakon što projekt nije pozvan na državnu razinu probudio je u nama inat da dokažemo da je ovo projekt vrijedan pažnje.

Dakle, iako nismo prošli na državnu razinu, sudjelovanje na Infokupu donijelo nam je dosta dobrih stvari, pogotovo na polju motivacije i želje za uspjehom. Svi savjeti za unaprjeđenje projekta koje smo dobili od članova Županijskog povjerenstva jako puno su nam koristili u daljnjem razvoju naše ideje.

3. Tko je sve u timu Assemblio?
Obzirom da smo svi iz Splita i da smo svi ili bivši ili sadašnji studenti FESB-a, lako je zaključiti da nam se tim sastoji gotovo isključivo od programera. Međutim, detaljniji uvid otkriva da ipak nismo svi isti:

Antonio Pavlinović - voditelj tima, bavi se dizajnom, marketingom, frontend developmentom , prodajom i ostvarivanjem suradnji s potencijalnim partnerima.

Jure Granić Skender - lead developer , bavi se arhitekturom projekta, razvojem novih funkcionalnosti i svim infrastrukturnim problemima koji dolaze uz skaliranje Assemblio.hr-a.

Eugen Jeličić - stručnjak za hardver, bavi se upravljanjem podacima, osvježavanjem i ocjenjivanjem komponenti, stvara video i pisane tutoriale.

Igor Pleić - frontend developer i podrška projektu, bavi se analizom statistika projekta, radi na razvoju i planiranju novih mogućnosti sustava.

4. Jeste li očekivali uspjeh projekta?
Moram priznati da nismo očekivali uspjeh u klasičnom smislu uspjeha. Uspjeh za nas bio je razviti dobar proizvod koji ljudi žele koristiti. U tom smislu, nadali smo se da će naš trud i vrijeme koje smo proveli razvijajući proizvod u konačnici rezultirati uspjehom. Sudeći po reakcijama korisnika i broju složenih konfiguracija - uspjeli smo! Trenutno smo prešli 160 000 složenih konfiguracija, što je broj koji nam se činio nevjerojatnim prije godinu dana.

5. Imate li potencijalnih investitora u sam projekt? Ima li mnogo zainteresiranih?
Investitiora nema, ali ih i ne tražimo. Razvijamo Assemblio u suradnji sa zainteresiranim partnerima i trenutno bi nas investicija samo kanalizirala u određeni smjer razvoja. Što se zainteresiranih kupaca tiče, njih ima dosta i iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja. Posebno nas veseli vidjeti da posjetitelji zaista i kupuju računala preko nas, što je znak da smo stekli i neko povjerenje kod domaće publike :)

6. Što biste poručili natjecateljima kategorije Razvoj softvera?
U samo jednoj rečenici "Ne bojte se i zabavite se!"

Nakon Infokupa s Assembliom smo išli dalje i nama je kasnije rečeno puno ružnih stvari vezanih za Assemblio, od komentara forumaša, preko internet hejtera do komentara povjerenstava na natjecanjima startupa - we’ve heard it all .

Međutim, vjerovali smo da ono što radimo ima smisla i da je problem koji rješavamo vrijedan rješavanja. Danas smo sretni i zadovoljni: partnerima donosimo odličan promet, računala koja slažemo su odlična, a znalcima smo omogućili da ih i sami prilagode svojim potrebama.

Za kraj, također, ne zaboravite da bi razvoj projekta uvijek trebao biti zabavan. Kada stvar prestane biti zabavna, prestat će i razvoj - nemojte se dovesti u tu situaciju :)

Lijep pozdrav i sretno svima!
Antonio Pavlinović,
Voditelj Assemblio tima

Upozorenje korisniku

Detektirali smo da koristite preglednik koji nije podržan na portalu. Molimo vas da instalirate osvježenu verziju vašeg browsera te nakon toga ponovo posjetite naš portal.

Listu najpopularnijih preglednika možete pronaći ovdje.