Često postavljena pitanja i odgovori

Često postavljena pitanja i odgovori

16. prosinca 2014. u 12:06

Poštovani natjecatelji, mentori, i članovi povjerenstava, kako često imate slična pitanja odlučili smo napraviti jedno mjesto gdje će biti sva pitanja i odgovori.

1. Što ako radim u dvije škole i pripremam učenike za natjecanje? Kako se prijavljujem kao mentor?

- Ukoliko radite u dvije ili više škola i prijavljujete se u sustav kao mentor, potrebno je prijaviti se kao djelatnik jedne od škola, a učenici iz obje škole biraju vas kao mentora. Kada se učenici prijavljuju kao natjecatelji oni odabiru svoju školu.

2. Zanima me od koliko članova se treba sastojati školsko povjerenstvo za provedbu školskog natjecanja, i da li osoba koja treba biti odgovorna za komunikaciju sa županijskim povjerenstvom i odgovorna za preuzimanje zadataka može ujedno biti i prijavljeni mentor na natjecanje (prof. informatike) ili to trebaju biti neke druge osobe?

- Školsko povjerenstvo nema definiran broj članova, o tome odlučuje sama škola, te naravno broj učenika po kategorijama, preporuka je da škola ima barem 2-3 člana povjerenstva od kojih je 1. član odgovorna osoba. Odgovorna osoba školskog povjerenstva može biti bilo koji djelatnik škole, bez obzira na to da li je prijavljen kao mentor u sustavu ili ne.

3. Prijavljujem projekt u kategoriji razvoj softvera, učenik sam jedne škole, no želio bih raditi sa kolegom koji je učenik neke druge škole, da li je to moguće?

- Da, moguće je. Svaki član tima se prijavljuje na natjecanje pod svojom školom, no svi birate istog mentora koji mora biti djelatnik jedne od škola iz koje su učenici, nakon toga se normalno prijavljujete u projekt.

4. Što ako smo zaboravili pristupne podatke za portal?

- Ukoliko ste zaboravili pristupne podatke za portal možete se ponovo registrirati, zatražiti podatke putem portala (zaboravljena lozinka) ili nam se javiti na dp-informatika@azoo.hr ili porukom na facebook stranici (brži način) natjecanja.

Upozorenje korisniku

Detektirali smo da koristite preglednik koji nije podržan na portalu. Molimo vas da instalirate osvježenu verziju vašeg browsera te nakon toga ponovo posjetite naš portal.

Listu najpopularnijih preglednika možete pronaći ovdje.