Infokup portal

Infokup portal

10. siječnja 2011. u 12:50

Infokup portal predstavlja glavni izvor informacija i obavijesti vezanih za Infokup natjecanje, kao i središnje mjesto protoka svih informacija o samim natjecanjima. Sve što zanima natjecatelje, mentore, članove povjerenstava i druge posjetitelje, može se doznati na portalu. Informacije o natjecanjima, kada i kako se održavaju, tko se može natjecati, kada se treba prijaviti, koju literaturu koristiti, gdje se mogu pronaći zadaci, samo su neka od čestih pitanja za koja novi portal pruža odgovor. Uz informacije i novosti, portal sadrži i forum na kojem se mogu postavljati razna pitanja organizatorima i drugim natjecateljima, a ostavlja i mogućnost druženja i razmjene iskustava.

Osim informiranja i druženja, Infokup portal ima još jednu jako važnu funkcionalnost, a to je prijava natjecatelja. Od sada se sve prijave vrše preko portala. Svaki korisnik koji se prijavljuje na natjecanje, bilo kao mentor ili natjecatelj mora imati korisnički račun na infokup portalu, te proći proces prijave za željeno natjecanje. Osim natjecatelja i mentora, od sada se i članovi povjerenstava (državnog, županijskog ili školskog) prijavljuju na portal, jer i oni dio svog posla odrađuju tim putem. Cilj novog načina prijava i rada povjerenstava je povećati efikasnost i ubrzati cijeli proces natjecanja, te znatno pojednostavniti taj dio posla.

Infokup portal će također biti mjesto objavljivanja uputa za natjecanja, zadataka i rješenja, te službenih i neslužbenih rezultata svih kategorija i uzrasta. Portal je prilagođen za automatsko stvaranje arhive natjecanja, što uvelike olakšava održavanje samog portala i u konačnici će rezultirati jedinstvenom i uvijek ažurnom bazom znanja.

U razvoju portala je sudjelovao velik broj članova DUMP-a, većinom studenata punih novih i zanimljivih ideja. Cijeli proces je trajao nekoliko mjeseci, a osmišljavanje novog koncepta on-line prijava je oduzelo veliku količinu vremena, jer je želja bila napraviti taj dio što jednostavnijim i intuitivnijim. Osim toga, mnogo vremena utrošeno je i na korisničko sučelje. Od osmišljavanja do same implementacije sučelja pomno se promišljalo o najsitnijim pojedinostima. Taj mukotrpan rad je rezultirao ovim što je pred vama. Vjerujemo da smo postigli cilj kojeg smo na početku postavili - što više olakšati i automatizirati cjelokupno natjecanje uz pomoć modernih tehnologija.

Nadamo se da će svi natjecatelj, mentori i članovi povjerenstava s nama uživati u korištenju novog portala.

DUMP Web Team

Upozorenje korisniku

Detektirali smo da koristite preglednik koji nije podržan na portalu. Molimo vas da instalirate osvježenu verziju vašeg browsera te nakon toga ponovo posjetite naš portal.

Listu najpopularnijih preglednika možete pronaći ovdje.