Natjecanje iz informatike | Novosti https://informatika.azoo.hr/ Novosti hr 2010 DUMP Udruga mladih programera. 10 Thu, 28 Mar 2019 17:52:13 Proglašeni pobjednici 28. državnog Natjecanja iz informatike Državno natjecanje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola održano je u Primoštenu od 19. do 22. ožujka 2019. Učenici su se natjecali u tri područja te ukupno u 21 kategoriji. Najbolji učenici u svim kategorijama su nagrađeni.

Završetkom Državnog natjecanja najbolje plasirani učenici pozivaju se na 8. Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu – JHIO 2019. i 25. Hrvatsku informatičku olimpijadu – HIO 2019 koje će se održati 13. i 14. travnja u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, koje se održavaju po uzoru i u skladu s pravilima svjetske i regionalnih informatičkih olimpijada.

Fotografije s natjecanja moguće je pronaći na poveznicama na Facebook stranici natjecanja.

video natjecanja: https://youtu.be/OfLG7s5CROA

Rezultate natjecanja po svim kategorijama možete vidjeti ovdje.
Thu, 28 Mar 2019 17:52:13 https://informatika.azoo.hr/novosti/231/Proglaseni-pobjednici-28.-drzavnog-Natjecanja-iz-informatike https://informatika.azoo.hr/novosti/231/Proglaseni-pobjednici-28.-drzavnog-Natjecanja-iz-informatike
Dokumentacija i screencast radova s državne razine Poštovani,

Prema propozicijama ovogodišnjeg natjecanja, objavljujemo dokumentaciju i screencast svih radova koji su pozvani na državnu razinu.

Na sljedećim poveznicama možete pregledati dokumentacije svih radova, te playlistu screencastova.

Srednje škole
Osnovne škole

Lijep pozdrav,
Organizacija natjecanja
Mon, 25 Mar 2019 18:55:21 https://informatika.azoo.hr/novosti/230/Dokumentacija-i-screencast-radova-s-drzavne-razine https://informatika.azoo.hr/novosti/230/Dokumentacija-i-screencast-radova-s-drzavne-razine
Na državnom Natjecanju iz informatike natječe se 172 učenika Državno natjecanje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola započelo je svečanim otvorenjem 19. ožujka 2019. godine u hotelu Zora u Primoštenu. Od 6971 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja na državu razinu pozvana su 172 učenika.

Natjecanje se odvija u kategorijama Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. U odnosu na prethodne godine uvedena je nova kategorija digitalne kompetencije za učenike petih i šestih razreda kojima je od školske godine informatika obavezan predmet.

Svečanu priredbu na otvaranju natjecanja pripremili su učenici i djelatnici OŠ Primošten i OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca iz Šibenika. Prigodnim govorima nazočnima su se obratili dr. sc. Nedjeljko Marinov ravnatelj OŠ Primošten, Alen Spiegl predsjednik Hrvatskog saveza informatičara, Darko Jureković predsjednik državnog povjerenstva za provedbu natjecanja te viša savjetnica Viktorija Vranešić u ime Agencije za odgoj i obrazovanje.

Natjecanje će završiti u petak 22. ožujka 2019. svečanom dodjelom priznanja i nagrada najboljim učenicima.
Wed, 20 Mar 2019 17:51:44 https://informatika.azoo.hr/novosti/229/Na-drzavnom-Natjecanju-iz-informatike-natjece-se-172-ucenika https://informatika.azoo.hr/novosti/229/Na-drzavnom-Natjecanju-iz-informatike-natjece-se-172-ucenika
Organizirani prijevoz u Primošten Poštovani natjecatelji i mentori,

Objavljujemo popis po županijama, te okvirno vrijeme u koje će autobusi biti na određenoj lokaciji.

Popis autobusa i lokacije možete pronaći ovdje.


Lijep pozdrav,
Organizacija natjecanja
Wed, 13 Mar 2019 16:00:00 https://informatika.azoo.hr/novosti/228/Organizirani-prijevoz-u-Primosten https://informatika.azoo.hr/novosti/228/Organizirani-prijevoz-u-Primosten
Program državnog natjecanja 2019 Poštovani natjecatelji i mentori,

Objavljujemo program državnog natjecanja iz informatike koji će se održati u Primoštenu u Hotelu Zora od 19. do 22. ožujka 2019.

Program možete preuzeti ovdje.

Program natjecanja nije potrebno ispisivati, detaljniji program sa imenima dvorana i ostalih prostorija biti će unutar akreditacija koje dobivate prilikom prijave u hotel.

Organizacija natjecanja
Wed, 06 Mar 2019 20:15:00 https://informatika.azoo.hr/novosti/227/Program-drzavnog-natjecanja-2019 https://informatika.azoo.hr/novosti/227/Program-drzavnog-natjecanja-2019
Uputa za prijavu dodatnih sudionika natjecanja Poštovani,

dostavljamo upute za prijavu dodatnih osoba koje nisu na popisu pozvanih (vanjski mentori i članovi timova u kategoriji Razvoj softvera koji nisu voditelji tima).

Pozvanim učenicima i mentorima osiguran je smještaj u dvokrevetnim sobama.

U slučaju traženja smještaja u jednokrevetnim sobama uz nadoplatu razlike te za prijavu osoba koje nisu na popisu pozvanih (vanjski mentori i članovi timova u kategoriji Razvoj softvera, a koji nisu voditelji tima) potrebno se je
javiti na ivana.toric@adriatiq.com

U prijavi je potrebno navesti:

Ime i prezime učenika/mentora
Datum i mjesto rođenja
Ime, OIB i adresu škole koja plaća smještaj.


Učenici i mentori koji su pozvani na državno natjecanje ne moraju se prijavljivati na navedenu adresu.

Lijep pozdrav,
Organizacija natjecanja
Tue, 05 Mar 2019 14:43:37 https://informatika.azoo.hr/novosti/226/Uputa-za-prijavu-dodatnih-sudionika-natjecanja https://informatika.azoo.hr/novosti/226/Uputa-za-prijavu-dodatnih-sudionika-natjecanja
Popis pozvanih na državnu razinu Dragi natjecatelji,

čestitamo svima na postignutom uspjehu na ovogodišnjem županijskom natjecanju.
Državno povjerenstvo je odlučilo koji će učenici biti pozvani na posljednju razinu - državno natjecanje.

Popis pozvanih učenika vidljiv je na rezultatima. Pozvani učenici i radovi označeni su zelenom bojom.

Državno natjecanje održat će se od 19. do 22. ožujka 2019. u Primoštenu u Hotelu Zora.

Natjecateljima koji dolaze na državno natjecanje još jednom od srca čestitamo i želimo puno sreće na najvišoj, finalnoj razini natjecanja. Onima koji su na žalost sa županijskom razinom završili svoj natjecateljski put u ovoj godini, želimo puno sreće iduće školske godine.

I za kraj, neka najbolji pobjede! ;)

Organizacija natjecanja
Tue, 26 Feb 2019 18:00:31 https://informatika.azoo.hr/novosti/225/Popis-pozvanih-na-drzavnu-razinu https://informatika.azoo.hr/novosti/225/Popis-pozvanih-na-drzavnu-razinu
Objavljeni rezultati županijske razine! Objavljeni su rezultati ovogodišnjeg županijskog natjecanja! Rezultati u nekim kategorijama nisu konačni te će se manje izmjene u bodovima događati kako bude provođena reevalaucija rješenja te rješavanje žalbi.

Predloženi za državno (prva 3 mjesta) u kategoriji razvoj softvera biti će vidljivi kada sva povjerenstva upišu isto.

Konačni popis učenika pozvanih na državno natjecanje bit će objavljen do 26. veljače 2019.

Važni datumi:
- do 25. 2. 2019. revizija rezultata županijskih natjecanja
- do 26. 2. 2019. određivanje učenika pozvanih na državno natjecanje

Organizacija natjecanja
Sat, 16 Feb 2019 09:19:46 https://informatika.azoo.hr/novosti/224/Objavljeni-rezultati-zupanijske-razine! https://informatika.azoo.hr/novosti/224/Objavljeni-rezultati-zupanijske-razine!
Provedba županijske razine natjecanja Poštovani mentori, natjecatelji i povjerenstva, objavljujemo kratke upute za pripremu i provedbu županijske razine natjecanja koje se održava 15. veljače 2019. godine.

Prije početka natjecanja

Svaki natjecatelj treba dobiti upute za natjecatelje i zadatke. Upute i zadaci mogu biti u istom dokumentu ili mogu biti dva različita dokumenta, ovisno o kategoriji natjecanja. Upute za natjecatelje i zadaci, za pojedinu kategoriju natjecanja, bit će dostupni odgovornim osobama školskih povjerenstava na portalu sat vremena prije početka natjecanja u toj kategoriji.

Sve odgovorne osobe županijskih povjerenstava imaju pristup dokumentima preko Kontrolna ploča -> Sustav za natjecanja -> Županijsko natjecanje.
Ovdje možete vidjeti kako bi to trebalo izgledati.

Već sada su vidljivi učenici koji su pozvani na županijsku razinu.

Prema propozicijama objavljujemo vremenik provedbe:
Županijska razina: 15. veljače (petak) 2019.
- 9.00 sati LOGO
- 9.00 sati Primjena algoritama SŠ
- 12.00 sati Primjena algoritama OŠ
- 13.00 sati Osnove informatike SŠ
- 15.00 sati Digitalne kompetencije OŠ
- 16.30 sati Osnove informatike OŠ
- prezentacija softverskih radova – po odluci županijskog povjerenstva


Evaluacija rješenja

Provedba evaluacije dužnost je županijskog povjerenstva. Sve potrebne upute će pravovremeno biti dostavljene od strane voditelja kategorija za kategoriju Algoritmi.

Ukoliko imate problema ili pitanja u vezi administracije natjecanja ili tehničkih problema sa portalom molim da se obratite državnom povjerenstvu na adresu dp-informatika@azoo.hr. putem vašeg AAI@edu.hr korisničkog računa (@skole.hr)

Organizacija natjecanja
Fri, 15 Feb 2019 06:00:00 https://informatika.azoo.hr/novosti/223/Provedba-zupanijske-razine-natjecanja https://informatika.azoo.hr/novosti/223/Provedba-zupanijske-razine-natjecanja
Obavijest županijskim povjerenstvima o načinu provedbe natjecanja u kategoriji Osnove informatike za srednje škole Obavijest županijskim povjerenstvima o načinu provedbe natjecanja u kategoriji Osnove informatike za srednje škole

Poštovani članovi županijskih povjerenstava,

Natjecanje u kategoriji Osnove informatike za srednje škole održat će se 15. veljače 2019. godine u vremenu od 13:00 do 14:00 sati.

Za pristup natjecanju učenici moraju imati pristupne podatke za svoj AAI@EduHr elektronički identitet.

Iako vjerujemo da će natjecanje proći bez većih tehničkih poteškoća, molimo da pažljivo pročitate upute kako biste bili spremni preuzeti datoteke u slučaju prekida veze s internetom ili poslužiteljem.

Hodogram natjecanja u kategoriji Osnove informatike za SŠ

Želimo Vam uspješan natjecateljski dan

Tim za provedbu natjecanja
Thu, 14 Feb 2019 16:00:03 https://informatika.azoo.hr/novosti/222/Obavijest-zupanijskim-povjerenstvima-o-nacinu-provedbe-natjecanja-u-kategoriji-Osnove-informatike-za-srednje-skole https://informatika.azoo.hr/novosti/222/Obavijest-zupanijskim-povjerenstvima-o-nacinu-provedbe-natjecanja-u-kategoriji-Osnove-informatike-za-srednje-skole