Natjecanje iz informatike | Novosti https://informatika.azoo.hr/ Novosti hr 2010 DUMP Udruga mladih programera. 10 Mon, 05 Feb 2024 08:00:00 Upload u kategoriji Razvoj softvera Poštovani natjecatelji i mentori,

Zatvorene su prijave projekata te je omogućen upload dokumentacije, screencasta i izvornog koda.

Upload je moguće napraviti na sljedećoj poveznici.

Pristup formi za upload moguć je isključivo sa @skole.hr elektroničkim identitetom.

Upload za Razvoj softvera otvoren je do nedjelje, 25. veljače do 18 sati.

Napominjemo da softverski radovi koji do 25. veljače 2024. na poslužitelju ne sadrže svu potrebnu dokumentaciju (tehnička dokumentacija, screencast, izvorni kod), neće ući u izbor za natjecanje na županijskoj ni državnoj razini.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja molimo da se obratite državnom povjerenstvu na adresu dp-informatika@azoo.hr.
Mon, 05 Feb 2024 08:00:00 https://informatika.azoo.hr/novosti/337/Upload-u-kategoriji-Razvoj-softvera https://informatika.azoo.hr/novosti/337/Upload-u-kategoriji-Razvoj-softvera
Rezultati školskog natjecanja i pozivanje na županijsko natjecanje Rok za unos bodova sa školskog natjecanja iz informatike je istekao.

Prema odredbama iz posebnih pravila (propozicija), županijska povjerenstva, temeljem unesenih bodova u aplikaciji natjecanja.azoo.hr, najkasnije do ponedjeljka, 5. veljače, moraju za svoje županije odrediti bodovne pragove za svaku kategoriju i izvjestiti škole iz svoje županije o učenicima pozvanima na županijsko natjecanje.

S obzirom na mnogobrojne upite, želimo vas obavijestiti da javna objava kompletnih rezultata školskog natjecanja, na način kako je to bilo prethodnih godina, (trenutno) nije moguća.

Zahvaljujemo na razumijevanju,
Državno povjerenstvo.
Wed, 24 Jan 2024 11:30:53 https://informatika.azoo.hr/novosti/336/Rezultati-skolskog-natjecanja-i-pozivanje-na-zupanijsko-natjecanje https://informatika.azoo.hr/novosti/336/Rezultati-skolskog-natjecanja-i-pozivanje-na-zupanijsko-natjecanje
Provedba školske razine natjecanja Poštovani mentori, natjecatelji i članovi povjerenstava, objavljujemo kratke upute za pripremu i provedbu školske razine natjecanja koje se održava 19. siječnja 2024. godine.

Prije početka natjecanja

Svaki natjecatelj treba dobiti upute za natjecatelje i zadatke. Upute i zadaci mogu biti u istom dokumentu ili mogu biti dva različita dokumenta, ovisno o kategoriji natjecanja. Upute za natjecatelje i zadaci, za pojedinu kategoriju natjecanja, bit će dostupni sat vremena prije početka natjecanja u toj kategoriji.

Sve odgovorne osobe školskih povjerenstava imaju pristup dokumentima preko Kontrolna ploča -> Sustav za natjecanja -> Školsko natjecanje.
Ovdje možete vidjeti kako bi to trebalo izgledati.

Također, pristup dokumentima moguć je i preko aplikacije natjecanja.azoo.hr kojem može pristupiti osoba iz škole odgovorne za rad s aplikacijom.

Prema propozicijama objavljujemo vremenik provedbe:
Školska razina: 19. siječnja (petak) 2024.
- 09:00 Logo
- 09:00 Primjena algoritama SŠ
- 11:45 Primjena algoritama OŠ
- 13:00 Osnove informatike SŠ
- 14:30 Digitalne kompetencije
- 16:15 Osnove informatike OŠ
- prezentacija softverskih radova - prema odluci školskog povjerenstva


Evaluacija rješenja

Provedba evaluacije dužnost je školskog povjerenstva. Sve potrebno za evaluaciju neke kategorije natjecanja (upute, rješenja, arhiva sa pomoćnim skriptama, test podaci…) će biti dostupni za preuzimanje neposredno nakon završetka natjecanja u toj kategoriji.

Poslije natjecanja

Objava rezultata te provedba žalbi dužnost je školskog povjerenstva. U slučaju bilo kakvih nedoumica ili problema slobodno se javite odgovornoj osobi vašeg županijskog povjerenstva. Ukoliko vam odgovorna osoba vašeg županijskog povjerenstva ne može pomoći u rješavanju problema ili otklanjanju nedoumice, ona vas može uputiti izravno autoru zadataka ili osobi iz Državnog povjerenstva zaduženoj za kategoriju u kojoj imate problem.

Unos rezultata odvija se isključivo preko aplikacije natjecanja.azoo.hr i to je dužnost osobe iz škole odgovorne za rad s aplikacijom. Molimo odgovorne osobe da rezultate upišu što ranije, a najkasnije u utorak 23.01. do 24:00 sati.

Natjecateljska rješenja nije potrebno nigdje upload-ati niti slati državnom povjerenstvu.

Ukoliko imate problema ili pitanja u vezi administracije natjecanja obratite se svom županijskom povjerenstvu ili državnom povjerenstvu na adresu dp-informatika@azoo.hr.
Thu, 18 Jan 2024 16:30:00 https://informatika.azoo.hr/novosti/335/Provedba-skolske-razine-natjecanja https://informatika.azoo.hr/novosti/335/Provedba-skolske-razine-natjecanja
Prijave projekata za Razvoj softvera su otvorene Poštovani natjecatelji i mentori,

voditelji projekata sada mogu započeti s prijavama svojeg projekta.

1. korak
Uredno napravljena prijava na natjecanje u kategoriji razvoj softvera prema uputama.

2. korak
Prijaviti projekt ispunjavanjem podataka na poveznici.
Za popunjavanje podataka potrebna je prijava sa vašim AAI@edu.hr (@skole.hr) korisničkim računom.
U slučaju timskog projekta ovaj korak obavlja samo voditelj tima koji navodi ostale članove na istoj poveznici.

Prijave projekata su otvorene do petka, 19. siječnja.

Molimo vas da na vrijeme prijavite projekte jer se naknadni zahtjevi neće uvažiti.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja molimo da se obratite državnom povjerenstvu na adresu dp-informatika@azoo.hr.
Tue, 16 Jan 2024 18:00:57 https://informatika.azoo.hr/novosti/334/Prijave-projekata-za-Razvoj-softvera-su-otvorene https://informatika.azoo.hr/novosti/334/Prijave-projekata-za-Razvoj-softvera-su-otvorene
Hodogram školskim povjerenstvima o načinu provedbe natjecanja u kategoriji Digitalne kompetencije i Osnove informatike Poštovani članovi školskih povjerenstava,

u nastavku možete preuzeti upute za školsku razinu natjecanja u kategoriji Digitalne kompetencije i Osnove informatike.

Molimo da se upoznate sa uputama prije početka natjecanja.

Hodogram za natjecanje iz kategorija Digitalne kompetencije (5 i 6)

Hodogram za natjecanje iz kategorija Osnove informatike (7 i 8)

Hodogram za natjecanje iz kategorija Osnove informatike (srednje škole)
Tue, 16 Jan 2024 18:00:00 https://informatika.azoo.hr/novosti/333/Hodogram-skolskim-povjerenstvima-o-nacinu-provedbe-natjecanja-u-kategoriji-Digitalne-kompetencije-i-Osnove-informatike https://informatika.azoo.hr/novosti/333/Hodogram-skolskim-povjerenstvima-o-nacinu-provedbe-natjecanja-u-kategoriji-Digitalne-kompetencije-i-Osnove-informatike
Podsjetnik na prijave za školsko natjecanje Podsjećamo sve natjecatelje i njihove mentore da je krajnji rok za prijave za školsko natjecanje iz informatike utorak, 16. siječnja do 24:00 sata. Natjecatelji koji do navedenog roka neće biti prijavljeni neće moći pristupiti natjecanju, osim u iznimnim i opravdanim slučajevima.

Ove godine se prijave odvijaju ISKLJUČIVO kroz aplikaciju natjecanja.azoo.hr, kako je i navedeno u pravilima:
https://informatika.azoo.hr/novosti/329/Natjecanje-iz-informatike-2024---Pravila

a upute za korištenje aplikacije možete pronaći ovdje:
https://www.azoo.hr/upute-za-rad-u-aplikaciji-natjecanja-azoo-hr/

Molimo vas da pratite obavijesti i upute koje će biti objavljivane na portalu informatika.azoo.hr, a sa svim eventualnim pitanjima obratite nam se pravovremeno mailom na dp-informatika@azoo.hr. Radi učinkovitije komunikacije molimo vas da u mailu navedete i svoj broj telefona.
Wed, 10 Jan 2024 15:00:46 https://informatika.azoo.hr/novosti/332/Podsjetnik-na-prijave-za-skolsko-natjecanje https://informatika.azoo.hr/novosti/332/Podsjetnik-na-prijave-za-skolsko-natjecanje
Popis odgovornih osoba županijskih povjerenstava Objavljujemo popis odgovornih osoba svih županijskih povjerenstava (napomena: neke županije nisu poslale tražene podatke, pa se smatra da su podaci isti kao prošle godine). Mon, 08 Jan 2024 18:00:59 https://informatika.azoo.hr/novosti/331/Popis-odgovornih-osoba-zupanijskih-povjerenstava https://informatika.azoo.hr/novosti/331/Popis-odgovornih-osoba-zupanijskih-povjerenstava Natjecanje iz informatike 2024 - Pravila Objavljena su pravila za provedbu natjecanja iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola:

Opća pravila (vrijede za sva natjecanja)
Posebna pravila / Propozicije (za natjecanje iz informatike)

Molimo sve natjecatelje, mentore i članove školskih i županijskih povjerenstava da se upoznaju s pravilima natjecanja.
Za sva eventualna pitanja pišite na dp-informatika@azoo.hr.
Wed, 20 Dec 2023 19:00:00 https://informatika.azoo.hr/novosti/329/Natjecanje-iz-informatike-2024---Pravila https://informatika.azoo.hr/novosti/329/Natjecanje-iz-informatike-2024---Pravila
Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2023-2024 Agencija za odgoj i obrazovanje, uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, objavila je Vremenik za provedbu natjecanja i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u šk. god. 2023/2024.

Natjecanje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola se održava prema sljedećem rasporedu:

Školska razina | 19. siječnja 2024. (petak)
Županijska razina | 1. ožujka 2024. (petak)
Državna razina | 9.-12. travnja 2024. (utorak-petak)

Kompletan vremenik možete pronaći ovdje.
Sat, 02 Dec 2023 19:00:00 https://informatika.azoo.hr/novosti/330/Vremenik-natjecanja-i-smotri-u-skolskoj-godini-2023-2024 https://informatika.azoo.hr/novosti/330/Vremenik-natjecanja-i-smotri-u-skolskoj-godini-2023-2024
Priznanja, pohvalnice i zahvalnice Poštovani učenici i mentori,

priznanja, pohvalnice i zahvalnice za sudjelovanje na državnom natjecanju iz informatike su gotove a mogu ih preuzeti odgovorne osobe koje su imenovane za pristup sustavu natjecanja.azoo.hr u svakoj od škola.

Još jednom pohvaljujemo sve sudionike državnog natjecanja a najboljima iskreno čestitamo.
Tue, 09 May 2023 17:15:23 https://informatika.azoo.hr/novosti/328/Priznanja%2c-pohvalnice-i-zahvalnice https://informatika.azoo.hr/novosti/328/Priznanja%2c-pohvalnice-i-zahvalnice